Nieuws en updates rondom COVID-19 en Cybersecurity

De COVID-19 coronacrisis heeft in zeer korte tijd een enorme invloed op ons gekregen. Vandaag de dag worden onze klanten geconfronteerd met ongekende omstandigheden, die met de dag veranderen, en velen moedigen hun werknemers aan of verplichten ze om thuis te werken, waarbij ze onzekerheden en risico’s introduceren waar ze niet over nagedacht hebben, of die ze niet helemaal kunnen beheersen. Nu de crisis rond het COVID-19 virus de dagelijkse activiteiten van veel organisaties over de hele wereld raakt willen wij u helpen met diensten en actuele berichtgeving rondom cybersecurity en het coronavirus. Deze pagina geeft een overzicht van de laatste updates. Kijk ook eens bij onze events, hier zitten veel webinars bij over actuele onderwerpen.
Veilig thuiswerken adviezen


  1. Zorg voor een up-to-date cybersecurity policy, incl. één voor thuiswerken

  2. Maak een plan voor BYOD-apparaten die verbinding maken met uw organisatie.

  3. Gevoelige gegevens kunnen worden benaderd via onveilige wifi-netwerken. Zorg voor de juiste maatregelen, bijvoorbeeld een VPN verbinding.

  4. Cybersecurity-hygiëne en zichtbaarheid zijn van cruciaal belang. Zorg voor inzicht in o.a. kwetsbaarheden.

  5. Awareness, zorg dat medewerkers bewust zijn van de huidige risico's rondom phishing en social engineering.

  6. Crisisbeheersings- en responsplannen voor incidenten moeten ook uitvoerbaar zijn door externe medewerkers.Beveiligingsincident?

Wij zijn 24/7 bereikbaar in het geval van een calamiteit. Voor urgente beveiligingsincidenten is ons emergency response team bereikbaar op +31 (0) 88 000 2020.

Ons response team maakt eerst een snelle inschatting en geven al tijdens het gesprek enkele aanbevelingen. Na goedkeuring vanuit uw kant schakelen we ons multidisciplinaire responsteam in om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dit kan op locatie of op afstand.
 
 

"Het aantal gerapporteerde datalekken is gegroeid met 40%"

 
40%

groei in 2016