Mobile Threat Defense

 

Voor mobiele security werkt Access42 samen met Lookout. Lookout is marktleider op het gebied van Mobile Threat Defense en was in 2007 de eerste security leverancier die oplossingen beschikbaar stelde om mobiele devices te beschermen.

Momenteel beschermen we ruim 206 miljoen devices wereldwijd en dit aangevuld met de analyse van ruim 170 miljoen mobiele Apps geeft ons unieke capaciteiten om proactief allerlei dreigingen te detectern, blokkeren en te verwijderen.  

Lookout Premium Protection

  • Malware, Antivirus & Software Security
  • Data Breach Monitor
  • Email, Text Message & Web Protection
  • Wi-Fi Scan & Alerts
Mobiele devices zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Dagelijks gebruiken we onze smartphone en/of tablet zodat we in staat zijn om te chatten, navigeren, video kijken, bankieren, boodschappen te bestellen en bijvoorbeeld foto’s te maken. 

Aan de andere kant gebruiken we hetzelfde mobiele device om snel nog wat zakelijke e-mails te lezen, een collega via Teams of Slack een bericht of document te sturen, opdrachten goed te keuren in AFAS en andere zakelijke data te benaderen.

Een mobiel device is het enige apparaat waar jouw privé- en zakelijke leven samenkomen. In 2021 was er een 97% stijging van het privégebruik op een zakelijk device. In 2021 waren mobile devices (iOS, iPadOS, Android en CromeOS) verantwoordelijk voor ruim 50% van alle connecties richting zakelijke data door werknemers.

Mobile devices zijn voor heel veel organisaties nog een blinde vlek in hun security strategie. Hierdoor is er geen controle of het mobiele devices, die data benaderen, wel veilig zijn. Volgens onderzoeksbureau Gartner is momenteel ruim 75% van alle mobiele devices wereldwijd nog niet voorzien van adequate bescherming.

Criminelen weten dit uiteraard en maken gretig gebruik van deze onbeschermde devices en de hierop aanwezige persoonlijke- en zakelijke data, bijvoorbeeld door phishing berichten of het aanbieden van malafide QR-codes. Onderstaand plaatje laat zien welke risico’s er op een mobiel device aanwezig zijn voor een crimineel om aan te vallen.

Percentage van Phishing aanvallen per type App

16%

Social Networking


15%

Email


11%

Games


10%

Productivity


17%

Messaging


31%

Other


85% van de mobile phishing aanvallen komt niet via e-mail