Prevent

 
Wij bieden verschillende preventieve maatregelen om het IT-landschap en de applicaties veilig te houden.

Het aantal cyberaanvallen neemt enorm toe. Elke dag zijn er bijvoorbeeld 3.000 pogingen om alleen al het netwerk van de Nederlandse overheid binnen te dringen. Nog bedreigender dan het enorme aantal aanvallen is de toenemende kwaliteit en complexiteit ervan. Firewalls en antivirussoftware herkennen meestal bekende malware; professionele hackers breken echter vaak de verdediging terwijl ze onder de radar blijven. De indringer kan vervolgens IT-systemen manipuleren en bedrijfskritische informatie stelen.

Uit een onderzoek van Crowdstrike bleek dat het gemiddeld 205 dagen duurt voordat een organisatie dit soort hacks ontdekt en begint met het mitigeren van de aanval. Met dit in gedachten moeten bedrijven meer investeren in vroegtijdige detectie en preventie van hack-aanvallen.

Conventionele beveiligings- en verdedigingsmiddelen, inclusief firewalls en antivirussoftware, blijven een integraal onderdeel van de beveiligingsopstelling van een organisatie. Ze blokkeren het merendeel van de standaardaanvallen van hackers op de systemen en applicaties en beperken de verspreiding van eventuele malware. Daarbovenop is het voorlichten van werknemers over cyberbeveiliging en potentiële dreigingen een belangrijk aspect van elke preventiestrategie.

Deze extra beschermingslaag is van vitaal belang, omdat professionele criminelen de menselijke factor vaak trachten te misbruiken om kwetsbaarheden te lokaliseren en netwerktoegang te verkrijgen. Verder is het belangrijk om producten en IT-oplossingen te implementeren die die ontwikkeld zijn volgens het “security by design” principe. Ook moeten organisaties bepalen welke gegevens écht bedrijfskritisch zijn - en zorgen dat er degelijke securitymaatregelen zijn voor deze belangrijke assets.

Met het domein "Prevent" helpt Access42 haar opdrachtgevers bij het treffen van preventieve maatregelen die hen beschermen tegen cyberaanvallen. Wij helpen hiermee met de volgende diensten:


Penetratietest
Een penetratietest geeft u inzicht in de eventuele kwetsbaarheden binnen uw IT landschap of applicaties. Access42 heeft niet alleen specialistische kennis op het gebied van penetratietesten, maar ook gedegen ervaring in het uitvoeren daarvan.
Lees meer...
Automated Security Testing
Steeds meer organisaties ontwikkelen en bouwen volgens de Agile methode. Wij hebben een methode ontwikkeld waarbij het mogelijk is om tijdens iedere sprint, functionele test, regressie test of performance test security mee te nemen.
Lees meer...
Web Application Firewall
Onze eigen ontwikkelde web application firewall (WAF) helpt om applicaties (tijdelijk) te beschermen. Wij weten dat kwetsbaarheden die naar voren zijn gekomen uit bijvoorbeeld een penetratietest niet direct opgelost kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat de support er niet meer is, of omdat het niet eenvoudig (in time) is op te lossen.
Lees meer...
E-mail security, continuity en archiving
Ruim 90% van alle aanvallen komt binnen via de e-mail. Wij kunnen u helpen met het beveiligen van de e-mail, maar ook met het zorgen voor continuïteit en archivering van de e-mail. E-mail is een van de meest kritische apps binnen organisaties.
Lees meer...
Vulnerability Management
Vulnerability management draagt bij aan het verhogen van het beveiligingsniveau van uw organisatie. Dit gebeurt door op regelmatige basis kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en in kaart te brengen zodat deze verholpen kunnen worden en de eventuele gevolgen beperkt blijven.
Lees meer...
Security Monitoring
Wij maken gebruik van real-time security analysis om cybercrime tegen te gaan. Wij gebruiken hiervoor onze eigen industry-leading software en onze Cyber Defense Center services voor ondersteuning. Wij ontzorgen u en monitoren 24x7 uw omgeving(en).
Lees meer...
Endpoint Security en EDR

Endpoints vormen vaak een zwakke schakel binnen het IT-landschap. Door endpoints goed te beveiligen met next-gen antivirus, endpoint detection & response (EDR) en managed threat hunting kunnen de endpoints worden beschermd tegen aanvallen van zowel binnen- als buitenaf.

Lees meer...

AI-powered netwerk detectie en response
Altijd lerende gedragsmodellen detecteren aanvallers in realtime om een ​​snelle, beslissende reactie en een logisch startpunt voor een onderzoek mogelijk te maken. Maak verborgen aanvaller zichtbaar. Netwerkmetagegevens, logbestanden en cloudgebeurtenissen worden verzameld, geanalyseerd en opgeslagen om verborgen aanvallers zichtbaar te maken in workloads en user/ IoT-apparaten.
Lees meer...